Різдвяні переможні “жнива” шашко-шахового гуртка

Різдвяні переможні “жнива” шашко-шахового гуртка

У період новорічно-різдвяних свят у місті Івано-Франківськ відбулися два обласні Чемпіонати з шашок-64 серед юніорів та кадетів (25-28 грудня 2015 року) та шашок-100 серед молоді з нагоди Різдва Христового (15-18 січня 2016 року). Слід відзначити, що Косівщину на обох турнірах представляли 19 і 17 відповідно вихованців шашко-шахового гуртка Косівського районного Центру дитячої творчості (керівник Хлопков Володимир Ілліч).

Із 23 можливих нагород у Чемпіонаті з шашок-64 юні спортсмени Косівщини вибороли у нелегкій боротьбі загалом 8 нагород у різних вікових категоріях. Серед юнаків (2008 р.н. і молодші) перше місце зайняв Лаврук Денис, друге місце отримав Андрусяк Володимир. Варто відмітити, що ці два спортсмени виконали норму ІІІ спортивного розряду і ще до них приєднався Гриджук Юрій вихованець, який мав тверду думку ще на початку турніру досягнути поставленої мети – отримати розряд. Серед юнаків і дівчат (2006-2007р.н.) два других місця впевнено здобули Олексюк Іван і Васильчук Діана. Дівчатка Косова на цьому турнірі показали себе дуже гідно всі отримавши призові місця. Серед дівчат (2003-2005 р.н.) друге і третє місце посіли Лаврук Софія та Ковальчук Андріана, а серед хлопців цієї вікової категорії другим став Грималюк Віталій. І, мабуть, найважчою у цьому Чемпіонаті серед юнаків (1999-2002 р.н.) прийшлася перемога Славі Оресту, який у додатковому турі впевнено переміг Залуцького Романа із Надвірнянського району і став чемпіоном області у своїй віковій категорії.

Багатими на нагороди для вихованців КРЦДТ виявився і Чемпіонат з шашок-100, який проводився з нагоди Різдва Христового у шашко-шаховому клубі м. Івано-Франківськ. Косів’яни у загальному заліку серед 19 можливих медалей привезли до косівської скарбнички медалей гуртка – 10 призових нагород. Турнір проводився у двох групах: перша група – кмс і першорозрядники, друга група – другорозрядники, третьорозрядники та безрозрядники.

У першій групі серед юніорів, кадетів та молодших кадетів два других місця зайняли Слава Орест та Олексюк Іван.

У другій групі теж був поділ по вікових категоріях: серед кадетів і молодших кадетів друге і третє місце посіли Гайовий Максим та Гриджук Юрій; серед юних надій другим став Оленюк Ігор; і у категорії юні надії до 8 років наші вихованці опинилися на всіх сходинках п’єдисталу: третім став Гриджук Борис, другим – Лаврук Денис і чемпіоном у цій віковій категорії став Худак Артем. Найкращими у змаганнях серед дівчат виявилися Васильчук Діана та Лаврук Софія, які посіли відповідно перше та друге місце. Варто відмітити, що наші вихованці у наполегливій боротьбі здобули не тільки нагороди, але і підняли свій спортивний розряд, зокрема, Софія Лаврук виконала норму ІІІ спортивного розряду, а Юрій Гриджук, довго “не засиджуючись” на ІІІ розряді, виконав норму ІІ спортивного розряду.

Всіх учасників Чемпіонату було нагороджено грамотами обласної Федерації шашок та медалями. Окремою грамотою був нагороджений і наймолодший учасник турніру – Борис Гриджук, якому виповнилося 5 рочків.

Позаду два обласні Чемпіонати на яких вихованці не тільки здобули багато яскравих нагород, але набралися позитивних емоцій та досвіду, незабутніх вражень від перемог та ще раз переконалися, що не все так легко приходиться у житті, а тільки у чесній, напруженій та справжній боротьбі.

Та зараз не час для відпочинку, адже попереду Чемпіонат України, який буде проводитися у м. Івано-Франківськ (з шашок-100) та м. Косів (з шашок-64).

Бажаємо успіхів нашим вихованцям та їхньому керівнику у подальших змаганнях. Нехай новонароджений Ісусик благословить їх на нові перемоги, на нові спортивні звершення.

Надія Кіт,культорганізатор КРЦДТ

/Files/images/Shahy/sh1.JPG /Files/images/Shahy/sh2.JPG /Files/images/Shahy/sh3.JPG /Files/images/Shahy/sh4.JPG /Files/images/Shahy/sh5.JPG /Files/images/Shahy/sh6.JPG /Files/images/Shahy/sh7.JPG /Files/images/Shahy/sh8.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 509